Zestaw słodyczy

Zestaw słodyczy

Świąteczna paczka pełna słodyczy, która sprawi radość każdemu dziecku. A w niej? Ptasie Mleczko®, sezamki, czekotubka, chałwa oraz dwa "bajeczne" produkty - czekolada i batonik. Idealny prezent pod choinkę.

Czy wiesz, że?

Do lat 70-tych Ptasie Mleczko® zawijane było w kolorową folię: waniliowe w srebrną, cytrynowe – złotą, czekoladowe – brązową.

NASZE SKŁADNIKI:

SEZAM

SEZAM

Dzięki wykorzystywaniu i odpowiedniej obróbce ziaren sezamu nasze produkty mają tak niezwykły smak, który doceniają konsumenci.

JAJA

JAJA

Dzięki jajom i ich właściwościom, nasze produkty są tak delikatne i puszyste.

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

ORZECHY

ORZECHY

Orzechy, które nadają wyjątkowego charakteru naszym produktom, pochodzą z najlepszych upraw rozsianych po całym świecie. Niektóre z nich nie rosną nigdzie indziej i można je znaleźć tylko w jednym miejscu globu.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!

OLEJ PALMOWY

OLEJ PALMOWY

To składnik niektórych z naszych produktów. Nadaje im kremową konsystencję i gładkość. Jest też nośnikiem smaku, a dzięki swojej neutralności sprawia, że inne nuty smakowe mogą grać pierwsze skrzypce.

SYROP GLUKOZOWY

SYROP GLUKOZOWY

Syrop glukozowy gwarantuje naszym produktom utrzymanie lepszej wilgotności, mniejszą tendencję do krystalizacji i pożądany wygląd.

MASŁO

MASŁO

Masło to produkt, bez którego nie wyobrażamy sobie gotowania, ani pieczenia. Sam surowiec znany jest zresztą od zarania dziejów.

Masło powstaje w wyniku procesu zmaślania odpowiednio przerobionej śmietanki, wydzielonej z mleka. Ostateczną formę masła uzyskuje po oddzieleniu maślanki i wygnieceniu, a czasem także wypłukaniu powstałych ziaren masła.