Krówka Mleczna

Krówka Mleczna

Krówka to jeden z najpopularniejszych polskich słodyczy, znany od lat w kraju i zagranicą. Krówka wedlowska to najwyższej jakości produkt z pełnym mlekiem i masłem. Jej konsystencja i smak z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym konsumentom i miłośnikom tradycyjnych krówek.

Czy wiesz, że?

Krówki to słodycze z początku XX wieku

Wymyślono je najprawdopodobniej w bliżej nieokreślonym miejscu, gdzieś na wschodzie Polski. Jednak za ojca tych słodyczy uznaje się Feliksa Pomorskiego, który na początku XX wieku rozpoczął ich masową produkcję w Poznaniu.

NASZE SKŁADNIKI:

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!

SYROP GLUKOZOWY

SYROP GLUKOZOWY

Syrop glukozowy gwarantuje naszym produktom utrzymanie lepszej wilgotności, mniejszą tendencję do krystalizacji i pożądany wygląd.