Czekolada biała karmelowa

Czekolada Karmelowa

Czekolada biała karmelowa to oryginalne połączenie innowacyjności i wedlowskiej tradycji czekoladnictwa. Ten nietuzinkowy smak powstaje w wyniku karmelizacji mleka z cukrem i masłem. Czekolada charakteryzuje się intensywnym, karmelowym smakiem i zapachem, które urzekają miłośników słodkich przyjemności. 

Czy wiesz, że?

Do niedawna funkcjonowały tylko 3 rodzaje czekolady: gorzka, biała i mleczna. Jednak w E.Wedel powstała czekolada biała karmelowa – czyli czekolada o nietuzinkowym smaku i kolorze, której smak i aromat powstaje m.in. w wyniku karmelizacji mleka z cukrem.

NASZE SKŁADNIKI:

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!