Ptasie Mleczko® Waniliowe w mocno gorzkiej czekoladzie 80%

Ptasie Mleczko® Waniliowe w mocno gorzkiej czekoladzie 80%

Z okazji jubileuszu, do portfolio pianek Ptasie Mleczko® dołączyła wyjątkowa nowość. Unikatowe połączenie lekkiej, waniliowej pianki i mocno gorzkiej czekolady 80%. Kontrastujące połączenie smaków zapewnia nowe doznania sensoryczne i zaciekawi szczególnie tych, którzy cenią sobie smak kultowej, waniliowej przyjemności, w nieco bardziej wytrawnej odsłonie.

Czy wiesz, że?

Aby czekolada zachwycała swoim niezwykłym smakiem i wprost rozpuszczała się w ustach, musi być stworzona w oparciu o odpowiednio dopracowaną recepturę. Czekolada wedlowska powstaje z ziaren kakaowca z Ghany, które każdej tabliczce zapewnia wyjątkowy, głęboki smak. Kropką nad “i” podczas powstawania czekolady jest proces konszowania, kształtujący jej finalny smak. W przypadku gorzkiej czekolady trwa on nawet kilkadziesiąt godzin.

NASZE SKŁADNIKI:

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

AGAR

AGAR

To właśnie ta substancja żelująca jest wykorzystywana do produkcji naszych pianek Ptasie Mleczko®. Jej atut to fakt, że jest całkowicie naturalna i pochodzenia roślinnego.

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

MLEKO

MLEKO

AGAR

AGAR