Pawełek Śmietanka

Pawełek Śmietanka

Kto choć raz spróbował Pawełka Śmietanka, nie może zapomnieć tego przepysznego połączenia ciągnąceeego się nadzienia i gruuubej warstwy czekolady.

 

Czy wiesz, że?

Podczas konszowania zachodzą reakcje kształtujące finalny smak czekolady, np. karmelizacja lub reakcja Mailarda. Konszowanie trwa kilkanaście godzin w przypadku czekolady mlecznej i kilkadziesiąt w przypadku czekolady gorzkiej.

 

NASZE SKŁADNIKI:

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!