Pawełek Słony Karmel

Pawełek Słony Karmel

Każdy Pawełek o smaku słony karmel to dwoistość doznań. Wyjątkowe połączenie grubej warstwy czekolady i ciągnącego się nadzienia. Mniam!

Czy wiesz, że?

Nazwa batonów Pawełek wywodzi się z lat 80-tych. W tamtym okresie oprócz batonów w kuwerturze deserowej, klienci domagali się również batonów w kuwerturze mlecznej. Wtedy dwie technolożki wymyśliły baton, a że w tym czasie urodziły synów, którym dały na imię Paweł, powstała nazwa. Pierwszy Pawełek w czekoladzie mlecznej powstał w 1987 roku.

NASZE SKŁADNIKI:

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

MLEKO

MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!