Lody Czekotubka od E.Wedel to kultowy produkt w nowej, mrożonej formule. Pyszny, czekoladowo-orzechowy krem w lodowej wersji, dostępny w wygodnym opakowaniu z dzióbkiem. Nowość docenią przede wszystkim najmłodsi, którzy pokochali klasyczną, czekoladowo-orzechową Czekotubkę. Produkt dostępny tylko w sieci sklepów Żabka.
Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.
Ziarna kakao, z których niezmiennie, od lat, produkowana jest oryginalna wedlowska czekolada, pochodzą z Ghany. Kakao z tego regionu charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem, a nasi zaufani dostawcy spełniają wysokie standardy jakości, prowadząc jednocześnie działania na rzecz zrównoważonych upraw kakaowca.
Dlaczego wybraliśmy kakao z Ghany?
Ziarna kakaowca, które rosną w tym regionie są najwyższej jakości i nie mają żadnych obcych posmaków, na przykład: pleśniowego, dymnego czy ziemistego. Ponadto ziarno z Ghany w porównaniu z tym z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest większe i ma wyższą zawartość tłuszczu, a to z kolei wpływa na finalny smak czekolady.
Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.
Mleko pełne i odtłuszczone w proszku oraz mleko zagęszczone używane do produkcji wedlowskich słodyczy pochodzi od zaufanych zakładów producenckich z Polski. Dbamy o to, aby nasi dostawcy spełniali wysokie wymagania jakościowe, a mleczarnie miały wdrożone standardy jakości i bezpieczeństwa produkcji, które podlegają certyfikacji przez niezależne, akredytowane firmy.
Jak badamy mleko?
Dostarczane do nas mleko musi spełniać ściśle określone normy dotyczące jakości, np. brak drobnoustrojów chorobotwórczych, odpowiednia zawartość tłuszczu. Mleko pełne w proszku musi zawierać go minimum 26%, a mleko odtłuszczone, jogurt lub serwatka w proszku – nie więcej niż 2%.
Orzechy, które nadają wyjątkowego charakteru naszym produktom, pochodzą z najlepszych upraw rozsianych po całym świecie. Niektóre z nich nie rosną nigdzie indziej i można je znaleźć tylko w jednym miejscu globu.
Wszystkie orzechy wykorzystywane w produktach Wedla posiadają certyfikaty gwarantujące ich bezpieczeństwo. Stosowane przez nas orzechy pochodzą wyłącznie od certyfikowanych dostawców, którzy regularnie poddawani są naszym audytom.
Skąd pochodzą nasze orzechy?
Do standardowych, wedlowskich produktów, używane są najwyższej jakości orzechy arachidowe pochodzące z Argentyny. W czekoladzie mlecznej z kawałkami orzechów laskowych stosowany jest surowiec z Turcji, natomiast do wyrobu czekolady Luksusowej, wykorzystuje się całe orzechy pochodzące z Hiszpanii. Do produkcji lodów E.Wedel wykorzystywane są migdały pochodzące ze Stanów Zjednoczonych, orzeszki arachidowe karmelizowane solone z Argentyny, a także orzeszki arachidowe prażone z Argentyny i Brazylii.
Składniki: Mleko odtłuszczone, Zagęszczone mleko odtłuszczone, Śmietanka, Glukoza, Syrop glukozowy, Czekolada mleczna (6,5%) (Cukier, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Tłuszcz kakaowy, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyny (z soi), polirycynooleinian poliglicerolu; Aromat), Cukier, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Miazga z orzechów laskowych (2%), Emulgatory (estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar).
Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja.
Wartość odżywcza |
100 g |
60 g |
%* /60 g |
* |
Energia
|
914 kJ 218 kcal |
548 kJ 131 kcal |
6,5%
|
8 400 kJ 2 000 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
9,7 g 5,5 g |
5,8 g 3,3 g |
8,3% 16,5% |
70 g 20 g |
Węglowodany w tym cukry |
28 g 25 g |
16,7 g 15,1 g |
6,4% 16,8% |
260 g 90 g |
Błonnik |
1,6 g |
1,0 g |
- |
- |
Białko |
4,1 g |
2,5 g |
5,0% |
50 g |
Sól |
0,11 g |
0,07 g |
1,2% |
6 g |
Produkt zawiera 1 porcję x 60 g.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Najlepiej spożyć przed:
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Najlepiej spożyć przed:
Zawartość netto: 110 ml/ 60 g