Zestaw słodyczy

Zachwyć się zestawem słodkości od E.Wedel z limitowanej edycji z Minionkami! W zestawie znajdziesz soczystą w smaku czekotubkę truskawkową, czekoladę Mocno Mleczną z karmelizowanym ryżem, Mocno Mleczną z żelkami i drażami kakaowymi oraz cukrem strzelającym, a także bajecznie pyszny baton Bajeczny Crunchy Kokos. Opakowania produktów zdobią bohaterowie najpopularnieszej, animowanej serii wszech czasów, Illumination Studio. Sprawdź, co Minionki wymyśliły tym razem!
NASZE SKŁADNIKI:
KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.
Ziarna kakao, z których niezmiennie, od lat, produkowana jest oryginalna wedlowska czekolada, pochodzą z Ghany. Kakao z tego regionu charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem, a nasi zaufani dostawcy spełniają wysokie standardy jakości, prowadząc jednocześnie działania na rzecz zrównoważonych upraw kakaowca.
Dlaczego wybraliśmy kakao z Ghany?
Ziarna kakaowca, które rosną w tym regionie są najwyższej jakości i nie mają żadnych obcych posmaków, na przykład: pleśniowego, dymnego czy ziemistego. Ponadto ziarno z Ghany w porównaniu z tym z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest większe i ma wyższą zawartość tłuszczu, a to z kolei wpływa na finalny smak czekolady.
Czy wiesz, że…?
- Miazga kakaowa to zmielone ziarna kakao, po ich wcześniejszym uprażeniu i usunięciu łuski. Miazga powinna być zmielona tak drobno, aby jej cząsteczki były niewyczuwalne na języku podczas jedzenia czekolady.
- Kakao z Ghany charakteryzuje się bardzo intensywnym, czekoladowym smakiem oraz wyważoną proporcją pomiędzy nutą gorzką, kwaśną i cierpką.
- Dostarczany surowiec z Ghany jest poddawany ocenie przez panel sensoryczny. To grupa wykwalifikowanych osób, która określa stopień kwasowości, gorzkości i intensywności smaku miazgi. Taki sposób oceny zapewnia, że w każda nasza czekolada ma głęboko czekoladowy smak.
- Dzięki procesowi konszowania i odpowiednio skomponowanym recepturom możemy wpływać na intensywność czekoladowego smaku końcowego produktu.
- Jednak podstawą, na której budujemy smak czekolady, jest właśnie miazga kakaowa i kakao.
- Tłuszcz kakaowy, zwany inaczej masłem kakaowym, to jeden z najbardziej cenionych tłuszczów roślinnych. Jest potrzebny do nadania czekoladzie odpowiedniej konsystencji.
- Kakao w formie sypkiej powstaje po zmieleniu na proszek częściowo odtłuszczonej miazgi kakaowej.
MLEKO

Mleko, które sprawia, że nasze produkty rozpływają się w ustach, spełnia najwyższe wymagania i pochodzi w większości od polskich producentów.
Mleko pełne i odtłuszczone w proszku oraz mleko zagęszczone używane do produkcji wedlowskich słodyczy pochodzi od zaufanych zakładów producenckich z Polski. Dbamy o to, aby nasi dostawcy spełniali wysokie wymagania jakościowe, a mleczarnie miały wdrożone standardy jakości i bezpieczeństwa produkcji, które podlegają certyfikacji przez niezależne, akredytowane firmy.
Jak badamy mleko?
Dostarczane do nas mleko musi spełniać ściśle określone normy dotyczące jakości, np. brak drobnoustrojów chorobotwórczych, odpowiednia zawartość tłuszczu. Mleko pełne w proszku musi zawierać go minimum 26%, a mleko odtłuszczone, jogurt lub serwatka w proszku – nie więcej niż 2%.
Czy wiesz, że…?
- Mleko w proszku otrzymuje się przez odparowanie z mleka wody. Najpierw zagęszcza się je, a następnie - po rozpyleniu na bardzo drobne kropelki, suszy w suszarce rozpyłowej.
- Są dwie metody produkcji czekolady. W jednej używa się mleka płynnego, w drugiej mleka w proszku. Do produkcji naszej czekolady mlecznej używamy tylko mleka w proszku.
- Mleko w proszku dodawane do czekolady mlecznej jest produkowane specjalną metodą. Dzięki niej następuje wydajniejsze łączenie tłuszczu, a to z kolei wpływa na lepsze rozpuszczanie czekolady w ustach.
- Do produkcji czekolady Karmellove używamy proszku karmelowego, czyli lekko skarmelizowanej mieszanki mleka, cukru i masła, która nadaje kolor i smak temu wyjątkowemu produktowi.
CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!
Cukier używany w naszych produktach jest wyłącznie pochodzenia polskiego. Przy jego pozyskiwaniu, stosujemy własne, restrykcyjne wymagania jakościowe. Jest dla nas niezwykle ważne, aby współpracujący z nami producenci stosowali się do zasad odpowiedzialnego pozyskiwania surowców.
Jak wygląda proces produkcji?
Cukier, którego używamy do wyrobu naszych produktów, pochodzi w 100% z polskich buraków cukrowych i powstaje w cukrowni. Jest to proces, który praktycznie nie zmienił się od 200 lat i polega na wypłukaniu wodą cukru z drobno pokrojonych buraków, następnie oczyszczaniu powstałego soku za pomocą naturalnych substancji oraz zagęszczaniu i krystalizacji. W ten właśnie sposób otrzymujemy finalny produkt - kryształy cukru.
Czy wiesz, że…?
- Polska jest jednym z największych producentów cukru w Unii Europejskiej.
- Do wyprodukowania jednego kilograma cukru potrzeba około 10 buraków cukrowych.
- Z jednego buraka cukrowego można wyprodukować 30 łyżeczek cukru.
- W jednym kilogramie cukru znajduje się około 5 milionów ziarenek.
- Pod mikroskopem ziarenko cukru jest półprzezroczystym kryształem, odbijającym światło od 14 ścian – tak jak diament!
zestaw słodyczy
ZESTAW SŁODYCZY
KREM TRUSKAWKOWY
Składniki: Cukier, Tłuszcze roślinne (palmowy, shea), Mleko pełne w proszku (14,9 %), Serwatka w proszku (z mleka), Truskawki liofilizowane w proszku (2,4 %), Czekolada biała (1,4 %) (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Emulgator:lecytyny sojowe, Aromat), Emulgator: lecytyny sojowe, Aromat naturalny. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja, gorczycę, seler.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
Energia/Energy
|
2368 kJ 568 kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
36 g 16 g |
Węglowodany/Carbohydrate w tym cukry/of which sugars |
55 g 55 g |
Błonnik/Fibre |
0,4 g |
Białko/Protein |
5,6 g |
Sól/Salt |
0,23 g |
CZEKOLADA MOCNO MLECZNA Z KARMELIZOWANYM RYŻEM PREPAROWANYM
Składniki: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Ryż preparowany karmelizowany (7 %) (Ryż preparowany, Cukier, Syrop glukozowy, Cukier palony, Miód, Zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy, Aromat naturalny), Tłuszcz mleczny, Miazga z orzechów laskowych, Emulgator (lecytyny sojowe), Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 31 %, masa mleczna minimum 18 %. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
Energia/Energy
|
2265 kJ 542 kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
32 g 17 g |
Węglowodany/Carbohydrate w tym cukry/of which sugars |
57 g 54 g |
Błonnik/Fibre |
1,5 g |
Białko/Protein |
6,6 g |
Sól/Salt |
0,22 g |
CZEKOLADA MOCNO MLECZNA Z ŻELKAMI GREJPFRUTOWYMI, DRAŻAMI KAKAOWYMI I CUKREM STRZELAJĄCYM
Składniki: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Żelki grejpfrutowe (7 %) (Owoce: sok jabłkowy1, sok grejpfrutowy1 8,5 %, sok cytrynowy1, przecier z jabłek2; Cukier, Naturalny aromat cytrusowy, Substancja żelująca: pektyny, Syrop glukozowy, Przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, Regulator kwasowości: cytryniany potasu, Zagęszczony sok z czarnej marchwi), Draże kakaowe (5 %) (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Serwatka w proszku (z mleka), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5,5 %), Skrobia ryżowa, Mleko pełne w proszku, Emulgator: lecytyny, Substancje glazurujące: guma arabska, wosk carnauba, wosk pszczeli, Barwnik: ryboflawiny), Cukier strzelający (3 %) (Cukier, Syrop glukozowy, Laktoza (z mleka), Dwutlenek węgla), Tłuszcz mleczny, Miazga z orzechów laskowych, Emulgator (lecytyny sojowe), Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 31 %, masa mleczna minimum 18 %. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
Energia/Energy
|
2243 kJ 537 kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
31 g 17 g |
Węglowodany/Carbohydrate w tym cukry/of which sugars |
58 g 57 g |
Błonnik/Fibre |
1,7 g |
Białko/Protein |
6,2 g |
Sól/Salt |
0,22 g |
BATON ORZECHOWY ARACHIDOWY Z WAFELKAMI (26,9 %), CHRUPKAMI ZBOŻOWYMI (2,6 %) I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI (2,1 %) W MLECZNEJ CZEKOLADZIE
Składniki: Cukier, Czekolada mleczna 23 % (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Miazga kakaowa, Mleko pełne w proszku, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyny sojowe i E 476, Aromat), Tłuszcz roślinny (palmowy), Miazga z orzeszków arachidowych (9,9 %), Serwatka w proszku (z mleka), Mąka pszenna, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Mleko pełne w proszku, Chrupki zbożowe (Mąka pszenna, Cukier, Mąka ze słodu pszennego, Substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, Emulgator: lecytyny, Sól, Naturalny aromat waniliowy), Wiórki kokosowe, Aromat naturalny, Mąka żytnia, Emulgator: lecytyny sojowe, Zawiera olej słonecznikowy i/lub olej rzepakowy, Jaja w proszku, Maltodekstryna, Substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, pirosiarczyn sodu, Sól, Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 32 %, masa mleczna minimum 14 %. Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
Energia/Energy
|
2211 kJ 530 kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
31 g 14 g |
Węglowodany/Carbohydrate w tym cukry/of which sugars |
53 g 45 g |
Błonnik/Fibre |
3,8 g |
Białko/Protein |
8,7 g |
Sól/Salt |
0,23 g |