Czekolada Cookie kokosowe

Czekolada Cookie kokosowe Czekolada Cookie kokosowe

Czekolada Mleczna Cookie kokosowa to propozycja dla tych, którzy chcą cieszyć się pysznym smakiem Cookie w każdych okolicznosciach. Dzięki swojemu poręcznemu kształtowi, czekolada zmieści się do każdej kieszeni. Wyjątkowe kokosowe nadzienie w połączeniu z oryginalną wedlowską czekoladą mleczną oraz mega chrupiącym ciasteczkiem tworzą przepyszną propozycję dla każdego mającego ochotę na coś słodkiego.Teraz Cookie w nowym, wyjątkowym opakowaniu. 

Czy wiesz, że?

Historia czekolady liczy sobie prawie 4000 lat, a swoje początki ma w starożytnej Mezoameryce.

NASZE SKŁADNIKI:

<SPAN CLASS="u-font-alt">NASZE</SPAN> SKŁADNIKI:
KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

CUKIER

CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!

KAKAO Z GHANY

KAKAO Z GHANY

CUKIER

CUKIER

KAKAO Z GHANY

zdjęcie produkt

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.

Ziarna kakao, z których niezmiennie, od lat, produkowana jest oryginalna wedlowska czekolada, pochodzą z Ghany. Kakao z tego regionu charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem, a nasi zaufani dostawcy spełniają wysokie standardy jakości, prowadząc jednocześnie działania na rzecz zrównoważonych upraw kakaowca.

Dlaczego wybraliśmy kakao z Ghany?

Ziarna kakaowca, które rosną w tym regionie są najwyższej jakości i nie mają żadnych obcych posmaków, na przykład: pleśniowego, dymnego czy ziemistego. Ponadto ziarno z Ghany w porównaniu z tym z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest większe i ma wyższą zawartość tłuszczu, a to z kolei wpływa na finalny smak czekolady.

Czy wiesz, że…?

  • Miazga kakaowa to zmielone ziarna kakao, po ich wcześniejszym uprażeniu i usunięciu łuski. Miazga powinna być zmielona tak drobno, aby jej cząsteczki były niewyczuwalne na języku podczas jedzenia czekolady.
  • Kakao z Ghany charakteryzuje się bardzo intensywnym, czekoladowym smakiem oraz wyważoną proporcją pomiędzy nutą gorzką, kwaśną i cierpką.
  • Dostarczany surowiec z Ghany jest poddawany ocenie przez panel sensoryczny. To grupa wykwalifikowanych osób, która określa stopień kwasowości, gorzkości i intensywności smaku miazgi. Taki sposób oceny zapewnia, że w każda nasza czekolada ma głęboko czekoladowy smak.
  • Dzięki procesowi konszowania i odpowiednio skomponowanym recepturom możemy wpływać na intensywność czekoladowego smaku końcowego produktu.
  • Jednak podstawą, na której budujemy smak czekolady, jest właśnie miazga kakaowa i kakao.
  • Tłuszcz kakaowy, zwany inaczej masłem kakaowym, to jeden z najbardziej cenionych tłuszczów roślinnych. Jest potrzebny do nadania czekoladzie odpowiedniej konsystencji.
  • Kakao w formie sypkiej powstaje po zmieleniu na proszek częściowo odtłuszczonej miazgi kakaowej.

CUKIER

zdjęcie produkt

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!

Cukier używany w naszych produktach jest wyłącznie pochodzenia polskiego. Przy jego pozyskiwaniu, stosujemy własne, restrykcyjne wymagania jakościowe. Jest dla nas niezwykle ważne, aby współpracujący z nami producenci stosowali się do zasad odpowiedzialnego pozyskiwania surowców.

Jak wygląda proces produkcji?

Cukier, którego używamy do wyrobu naszych produktów, pochodzi w 100% z polskich buraków cukrowych i powstaje w cukrowni. Jest to proces, który praktycznie nie zmienił się od 200 lat i polega na wypłukaniu wodą cukru z drobno pokrojonych buraków, następnie oczyszczaniu powstałego soku za pomocą naturalnych substancji oraz zagęszczaniu i krystalizacji. W ten właśnie sposób otrzymujemy finalny produkt - kryształy cukru.

Czy wiesz, że…?

  • Polska jest jednym z największych producentów cukru w Unii Europejskiej.
  • Do wyprodukowania jednego kilograma cukru potrzeba około 10 buraków cukrowych.
  • Z jednego buraka cukrowego można wyprodukować 30 łyżeczek cukru.
  • W jednym kilogramie cukru znajduje się około 5 milionów ziarenek.
  • Pod mikroskopem ziarenko cukru jest półprzezroczystym kryształem, odbijającym światło od 14 ścian – tak jak diament!

Czekolada Cookie kokosowe

Składniki: Czekolada mleczna 53% (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne wproszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, Aromat), Cukier, Herbatniki (Mąka pszenna, Cukier, Tłuszcz roślinny (palmowy), Syrop glukozowo-fruktozowy, Skrobia ziemniaczana, Mleko odtłuszczone w proszku, Substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, pirosiarczyn sodu, Jaja w proszku, Sól, Ekstrakt słodowy z jęczmienia, Emulgator: lecytyna sojowa), Tłuszcz roślinny (palmowy), Wiórki kokosowe (6,5%), Serwatka w proszku (z mleka), Mleko pełne w proszku, Emulgator (lecytyna sojowa). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.

Wartość odżywcza/Nutrition information

100 g

16,6 g

%*/16,6g

*

Energia/Energy

2336kJ 559kcal

388kJ 93kcal

4,6%

8400kJ 2000kcal

Tłuszcz/Fat

w tym kwasy nasycone/of which saturates

32 g

17 g

5,3 g

2,8 g

7,6%

14,0%

70 g

20 g

Węglowodany/Carbohydratew tym cukry/of which sugars

60 g

54 g

9,9 g

9,0 g

3,8%

10,0%

260 g

90 g

Błonnik/Fibre

3,5 g

0,6 g

- -

Białko/Protein

6,6 g 1,1 g 2,2% 50 g

Sól/Salt

0,3 g 0,05g 0,8% 6 g

Produkt zawiera 6 porcji x 1 kostka (~16,6 g)./ Product contains 6 portions x 1 cube (~16,6 g)

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

Reference intake of an average adult (8 400 kJ/2 000 kcal).

zakrywka