Czekolada Cookie kokosowe


Czekolada Mleczna Cookie kokosowa to propozycja dla tych, którzy chcą cieszyć się pysznym smakiem Cookie w każdych okolicznosciach. Dzięki swojemu poręcznemu kształtowi, czekolada zmieści się do każdej kieszeni. Wyjątkowe kokosowe nadzienie w połączeniu z oryginalną wedlowską czekoladą mleczną oraz mega chrupiącym ciasteczkiem tworzą przepyszną propozycję dla każdego mającego ochotę na coś słodkiego.Teraz Cookie w nowym, wyjątkowym opakowaniu.
NASZE SKŁADNIKI:

KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.
Ziarna kakao, z których niezmiennie, od lat, produkowana jest oryginalna wedlowska czekolada, pochodzą z Ghany. Kakao z tego regionu charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem, a nasi zaufani dostawcy spełniają wysokie standardy jakości, prowadząc jednocześnie działania na rzecz zrównoważonych upraw kakaowca.
Dlaczego wybraliśmy kakao z Ghany?
Ziarna kakaowca, które rosną w tym regionie są najwyższej jakości i nie mają żadnych obcych posmaków, na przykład: pleśniowego, dymnego czy ziemistego. Ponadto ziarno z Ghany w porównaniu z tym z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest większe i ma wyższą zawartość tłuszczu, a to z kolei wpływa na finalny smak czekolady.
Czy wiesz, że…?
- Miazga kakaowa to zmielone ziarna kakao, po ich wcześniejszym uprażeniu i usunięciu łuski. Miazga powinna być zmielona tak drobno, aby jej cząsteczki były niewyczuwalne na języku podczas jedzenia czekolady.
- Kakao z Ghany charakteryzuje się bardzo intensywnym, czekoladowym smakiem oraz wyważoną proporcją pomiędzy nutą gorzką, kwaśną i cierpką.
- Dostarczany surowiec z Ghany jest poddawany ocenie przez panel sensoryczny. To grupa wykwalifikowanych osób, która określa stopień kwasowości, gorzkości i intensywności smaku miazgi. Taki sposób oceny zapewnia, że w każda nasza czekolada ma głęboko czekoladowy smak.
- Dzięki procesowi konszowania i odpowiednio skomponowanym recepturom możemy wpływać na intensywność czekoladowego smaku końcowego produktu.
- Jednak podstawą, na której budujemy smak czekolady, jest właśnie miazga kakaowa i kakao.
- Tłuszcz kakaowy, zwany inaczej masłem kakaowym, to jeden z najbardziej cenionych tłuszczów roślinnych. Jest potrzebny do nadania czekoladzie odpowiedniej konsystencji.
- Kakao w formie sypkiej powstaje po zmieleniu na proszek częściowo odtłuszczonej miazgi kakaowej.
CUKIER

Słodyczy naszym produktom dodaje wysokiej jakości cukier pochodzący z upraw buraków cukrowych – tylko od polskich rolników!
Cukier używany w naszych produktach jest wyłącznie pochodzenia polskiego. Przy jego pozyskiwaniu, stosujemy własne, restrykcyjne wymagania jakościowe. Jest dla nas niezwykle ważne, aby współpracujący z nami producenci stosowali się do zasad odpowiedzialnego pozyskiwania surowców.
Jak wygląda proces produkcji?
Cukier, którego używamy do wyrobu naszych produktów, pochodzi w 100% z polskich buraków cukrowych i powstaje w cukrowni. Jest to proces, który praktycznie nie zmienił się od 200 lat i polega na wypłukaniu wodą cukru z drobno pokrojonych buraków, następnie oczyszczaniu powstałego soku za pomocą naturalnych substancji oraz zagęszczaniu i krystalizacji. W ten właśnie sposób otrzymujemy finalny produkt - kryształy cukru.
Czy wiesz, że…?
- Polska jest jednym z największych producentów cukru w Unii Europejskiej.
- Do wyprodukowania jednego kilograma cukru potrzeba około 10 buraków cukrowych.
- Z jednego buraka cukrowego można wyprodukować 30 łyżeczek cukru.
- W jednym kilogramie cukru znajduje się około 5 milionów ziarenek.
- Pod mikroskopem ziarenko cukru jest półprzezroczystym kryształem, odbijającym światło od 14 ścian – tak jak diament!
Czekolada Cookie kokosowe
Składniki: Czekolada mleczna 53% (Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne wproszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Tłuszcz mleczny, Emulgatory: lecytyna sojowa i E 476, Aromat), Cukier, Herbatniki (Mąka pszenna, Cukier, Tłuszcz roślinny (palmowy), Syrop glukozowo-fruktozowy, Skrobia ziemniaczana, Mleko odtłuszczone w proszku, Substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, pirosiarczyn sodu, Jaja w proszku, Sól, Ekstrakt słodowy z jęczmienia, Emulgator: lecytyna sojowa), Tłuszcz roślinny (palmowy), Wiórki kokosowe (6,5%), Serwatka w proszku (z mleka), Mleko pełne w proszku, Emulgator (lecytyna sojowa). Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
16,6 g |
%*/16,6g |
* |
Energia/Energy |
2336kJ 559kcal |
388kJ 93kcal |
4,6% |
8400kJ 2000kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
32 g 17 g |
5,3 g 2,8 g |
7,6% 14,0% |
70 g 20 g |
Węglowodany/Carbohydratew tym cukry/of which sugars |
60 g 54 g |
9,9 g 9,0 g |
3,8% 10,0% |
260 g 90 g |
Błonnik/Fibre |
3,5 g |
0,6 g |
- | - |
Białko/Protein |
6,6 g | 1,1 g | 2,2% | 50 g |
Sól/Salt |
0,3 g | 0,05g | 0,8% | 6 g |
Produkt zawiera 6 porcji x 1 kostka (~16,6 g)./ Product contains 6 portions x 1 cube (~16,6 g)
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Reference intake of an average adult (8 400 kJ/2 000 kcal).
