Na Dobre Owocowy

Batony Na Dobre to pyszna droga środka dla tych, którzy się wahają lub czują, że zwykłe batony nie do końca są zgodne z ich obecnym stylem życia, a w zdrowych batonach jest za mało dobrego smaku i przyjemności.
Batony owocowe Na Dobre to przepyszne połączenie oryginalnej wedlowskiej gorzkiej czekolady, daktyli i suszonych owoców. Są źródłem błonnika, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego.
NASZE SKŁADNIKI:
KAKAO Z GHANY

Charakterystyczny smak oryginalnej wedlowskiej czekolady pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z Ghany.
Ziarna kakao, z których niezmiennie, od lat, produkowana jest oryginalna wedlowska czekolada, pochodzą z Ghany. Kakao z tego regionu charakteryzuje się mocno czekoladowym smakiem, a nasi zaufani dostawcy spełniają wysokie standardy jakości, prowadząc jednocześnie działania na rzecz zrównoważonych upraw kakaowca.
Dlaczego wybraliśmy kakao z Ghany?
Ziarna kakaowca, które rosną w tym regionie są najwyższej jakości i nie mają żadnych obcych posmaków, na przykład: pleśniowego, dymnego czy ziemistego. Ponadto ziarno z Ghany w porównaniu z tym z Wybrzeża Kości Słoniowej, jest większe i ma wyższą zawartość tłuszczu, a to z kolei wpływa na finalny smak czekolady.
Czy wiesz, że…?
- Miazga kakaowa to zmielone ziarna kakao, po ich wcześniejszym uprażeniu i usunięciu łuski. Miazga powinna być zmielona tak drobno, aby jej cząsteczki były niewyczuwalne na języku podczas jedzenia czekolady.
- Kakao z Ghany charakteryzuje się bardzo intensywnym, czekoladowym smakiem oraz wyważoną proporcją pomiędzy nutą gorzką, kwaśną i cierpką.
- Dostarczany surowiec z Ghany jest poddawany ocenie przez panel sensoryczny. To grupa wykwalifikowanych osób, która określa stopień kwasowości, gorzkości i intensywności smaku miazgi. Taki sposób oceny zapewnia, że w każda nasza czekolada ma głęboko czekoladowy smak.
- Dzięki procesowi konszowania i odpowiednio skomponowanym recepturom możemy wpływać na intensywność czekoladowego smaku końcowego produktu.
- Jednak podstawą, na której budujemy smak czekolady, jest właśnie miazga kakaowa i kakao.
- Tłuszcz kakaowy, zwany inaczej masłem kakaowym, to jeden z najbardziej cenionych tłuszczów roślinnych. Jest potrzebny do nadania czekoladzie odpowiedniej konsystencji.
- Kakao w formie sypkiej powstaje po zmieleniu na proszek częściowo odtłuszczonej miazgi kakaowej.
Na Dobre Owocowy
BATON WIELOOWOCOWY W CZEKOLADZIE GORZKIEJ
Składniki: Pasta daktylowa (72 %), Czekolada gorzka (19 %) (Miazga kakaowa, Cukier, Tłuszcz kakaowy, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Tłuszcz mleczny, Aromat, Emulgator: lecytyny sojowe), Błonnik akacjowy, Suszone banany w kawałkach (1,6 %) (Banany 95 %, Mąka ryżowa), Suszone brzoskwinie w kawałkach (1,6 %) (Brzoskwinie 95 %, Mąka ryżowa), Liofilizowana marchew w proszku, Proszek z liofilizowanych pomarańczy (0,6 %) (Koncentrat soku i cząstki miąższu). Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 56 %. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, mleko, zboża (gluten), jaja. Możliwa niezamierzona obecność kawałków pestek z brzoskwini.
Wartość odżywcza/Nutrition information |
100 g |
34 g |
% * /34 g |
* |
Energia/Energy
|
1539 kJ 366 kcal |
523 kJ |
6,2 %
|
8 400 kJ 2 000 kcal |
Tłuszcz/Fat w tym kwasy nasycone/of which saturates |
7,7 g 4,6 g |
2,6 g 1,6 g |
3,7 % 8,0 % |
70 g 20 g |
Węglowodany/Carbohydrate w tym cukry/of which sugars |
65 g 53 g |
22,2 g 18,1 g |
8,5 % 20,1 % |
260 g 90 g |
Błonnik/Fibre |
12 g |
4,1 g |
- |
- |
Białko/Protein |
2,9 g |
1,0 g |
2,0 % |
50 g |
Sól/Salt |
0,15 g |
0,05 g |
0,8 % |
6 g |
Produkt zawiera 1 porcję x 34 g./ Product contains 1 portion x 34 g.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Reference intake of an average adult (8 400 kJ/2 000 kcal).