Działa jak magnes!

Poznaj nasza nową linię produktów wzbogaconą o dużą porcję magnezu

O nowej linii

Kakao to jeden z głównych składników czekolady, 
a jego naturalną supermocą jest to, że zawiera magnez!

Jeśli naturalna zawartość magnezu to dla Ciebie zbyt mało, możesz sięgnąć po naszą specjalną linię czekolad i batonów Wedel plus magnez, którą wzbogaciliśmy dodatkową ilością tego pierwiastka. Po to, aby razem z innymi składnikami diety pomóc Ci pokryć część zapotrzebowania na magnez!

Zjadając jedną porcję czekolady (2 paski) lub jeden baton, dostarczysz sobie minimum 30 % RWS na ten pierwiastek! RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze 
dla przeciętnej osoby dorosłej.

Do wzbogacenia produktów z nowej linii używamy cytrynianu magnezu.

Produkty

CZEKOLADY

Czekolada gorzka wzbogacona w magnez

Ta czekolada ma ponad dwa razy więcej magnezu niż nasza standardowa gorzka klasyczna 64 %, a dwa paski zawierają 40 % jego dziennego zapotrzebowania*. Zawarty w niej magnez pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych**. Dodatkowy magnez oraz głęboki, intensywny smak oryginalnej gorzkiej czekolady E.Wedel to pyszne połączenie!

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez pomaga w prawidłowym utrzymaniu funkcji psychologicznych.

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Cukier, Miazga kakaowa, Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Tłuszcz kakaowy, Tłuszcz mleczny, Magnez, Emulgatory (lecytyny sojowe, E 476), Sól, Aromat. Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, mleko, zboża (gluten), jaja.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

26,6 g

%* / 26,6 g

*

Energia

 

2122 kJ

510 kcal

565 kJ

136 kcal

6,8 %

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

31 g

19 g

8,2 g

5,0 g

11,7 %

25,0 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

47 g

42 g

12,4 g

11,1 g

4,8 %

12,3 %

260 g

90 g

Błonnik

10 g

2,7 g

-

-

Białko

6,4 g

1,7 g

3,4 %

50 g

Sól

0,13 g

0,03 g

0,5 %

6 g

Magnez

564 mg

(150 % RWS)

150 mg

(40 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 3 porcje x 6 kostek (~26,6 g).

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

Czekolada mleczna wzbogacona w magnez

Dlaczego warto wybrać naszą czekoladę? Bo zawarty w niej dodatkowy magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia**! Ma go w sobie ponad dziewięć razy więcej niż nasza standardowa mleczna tabliczka, a smakuje tak samo pysznie. Jedna porcja, czyli dwa paski, to aż 40 % dziennego zapotrzebowania* na magnez!

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz do utrzymania prawidłowego matebolizmu energetycznego.

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Serwatka w proszku (z mleka), Magnez, Tłuszcz mleczny, Miazga z orzechów laskowych, Emulgator (lecytyny sojowe), Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 31 %, masa mleczna minimum 17%. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

26,6 g

%* / 26,6 g

*

Energia

 

2248 kJ

539 kcal

598 kJ

143 kcal

7,2 %

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

32 g

17 g

8,5 g

4,5 g

12,1 %

22,5 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

55 g

51 g

14,6 g

13,6 g

5,6 %

15,1 %

260 g

90 g

Błonnik

2,8 g

0,7 g

-

-

Białko

6,5 g

1,7 g

3,4 %

50 g

Sól

0,18 g

0,05 g

0,8 %

6 g

Magnez

564 mg

(150 % RWS)

150 mg

(40 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 3 porcje x 6 kostek (~26,6 g).

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

DLACZEGO WARTO?

BATONY CZEKOLADOWE

Baton z czekolady gorzkiej z orzechami

Nasz baton z czekolady gorzkiej z orzechami to nie tylko głęboki, intensywny smak oryginalnej, gorzkiej czekolady E. Wedel, ale też duża dawka dodatkowego magnezu! Jeden baton zapewni ci aż 30 % dziennego zapotrzebowania* na ten pierwiastek, a magnez zawarty w batonie pomoże w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych**.

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez pomaga w prawidłowym utrzymaniu funkcji psychologicznych.

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Cukier, Miazga kakaowa, Kawałki orzeszków arachidowych (13 %), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, Tłuszcz kakaowy, Tłuszcz mleczny, Magnez, Emulgatory (lecytyny sojowe, E 476), Sól, Aromat. Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 50 %. Może zawierać orzechy, mleko, zboża (gluten), jaja.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

24 g

%* / 24 g

*

Energia

 

2180 kJ

524 kcal

523 kJ

126 kcal

6,3 %

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

33 g

18 g

8,0 g

4,2 g

11,4 %

21,0 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

42 g

37 g

10,2 g

8,8 g

3,9 %

9,8 %

260 g

90 g

Błonnik

10 g

2,3 g

-

-

Białko

9,1 g

2,2 g

4,4 %

50 g

Sól

0,10 g

0,02 g

0,3 %

6 g

Magnez

475 mg

(127 % RWS)

114 mg

(30 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 1 porcję x 24 g.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

 

Baton z czekolady mlecznej z wiśniami i migdałami

Nasz baton z mlecznej czekolady z wiśniami i migdałami kryje w sobie wyjątkowo dużą porcję magnezu! Jeden baton zawiera aż 30 % dziennego zapotrzebowania* na ten pierwiastek. Magnez zawarty w batonie pomoże zmniejszyć uczucie znużenia i zmęczenia**!

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Cukier, Tłuszcz kakaowy, Mleko pełne w proszku, Miazga kakaowa, Suszone wiśnie w kawałkach 7 % (Wiśnie 85 %, Mąka ryżowa), Kawałki migdałów (5 %), Serwatka w proszku (z mleka), Magnez, Tłuszcz mleczny, Miazga z orzechów laskowych, Emulgator (lecytyny sojowe), Aromat. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 31 %, masa mleczna minimum 17 %. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, zboża (gluten), jaja. Możliwa niezamierzona obecność kawałków pestki.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

24 g

%* / 24 g

*

Energia

 

2216 kJ

531 kcal

532 kJ

127 kcal

6,4 %

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

31 g

15 g

7,4 g

3,6 g

10,6 %

18,0 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

55 g

50 g

10,2 g

13,1 g

3,9 %

14,6 %

260 g

90 g

Błonnik

3,2 g

0,8 g

-

-

Białko

7,1 g

1,7 g

3,4 %

50 g

Sól

0,17 g

0,04 g

0,7 %

6 g

Magnez

467 mg

(125 % RWS)

112 mg

(30 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 1 porcję x 24 g.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

 

DLACZEGO WARTO?

BATONY DAKTYLOWE

Baton daktylowy z malinami

Nasza wegańska, certyfikowana znakiem V-Label propozycja dla tych, którzy lubią spędzać czas aktywnie. Prosty skład – aż 92 % owoców oraz ekstra magnez – jeden baton to aż 40 % dziennego zapotrzebowania*! Efekt? Magnez zawarty w batonie wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni**! Prosto i skutecznie.

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Pasta daktylowa (90 %), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5 %), Magnez, Maliny liofilizowane w proszku (2 %), Aromat naturalny. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, mleko, zboża (gluten), jaja, soję.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

28 g

% * /28 g

*

Energia

 

1409 kJ

334 kcal

395 kJ
93 kcal

4,7 %

 

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

0,9 g

0,3 g

0,3 g

0,1 g

0,4 %

0,5 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

71 g

55 g

19,9 g

15,4 g

7,7 %

17,1 %

260 g

90 g

Błonnik

14 g

4,0 g

-

-

Białko

3,1 g

0,9 g

1,8 %

50 g

Sól

0,10 g

0,03 g

0,5 %

6 g

Magnez

536 mg

(143 % RWS)

150 mg

(40 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 1 porcję x 28 g.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

Baton daktylowy z orzechami

Nasza wegańska propozycja dla aktywnych. Prosty skład – aż 84 % owoców i orzechów. Ekstra magnez – jeden baton to aż 35 % dziennego zapotrzebowania*! Efekt? Magnez zawarty w batonie wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni**!

*RWS, czyli Referencyjna Wartość Spożycia, wskazuje, jakie jest dzienne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze dla przeciętnej osoby dorosłej.

**Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.
 

Zobacz listę składników

Składniki

Składniki: Pasta daktylowa (71 %), Orzeszki arachidowe 13 % (miazga i kawałki), Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (8 %), Płatki owsiane, Magnez. Może zawierać orzechy, mleko, jaja, soję.

Tabela składników odżywczych

Wartość odżywcza

100 g

28 g

% * /28 g

*

Energia

 

1588 kJ

378 kcal

445 kJ
106 kcal

5,3 %

 

8 400 kJ

2 000 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy nasycone

8,6 g

1,6 g

2,4 g

0,5 g

3,4 %

2,5 %

70 g

20 g

Węglowodany

w tym cukry

62 g

44 g

17,2 g

12,2 g

6,6 %

13,6 %

260 g

90 g

Błonnik

13 g

3,7 g

-

-

Białko

6,7 g

1,9 g

3,8 %

50 g

Sól

0,08 g

0,02 g

0,3 %

6 g

Magnez

536 mg

(143 % RWS)

150 mg

(40 % RWS)

 

375 mg

Produkt zawiera 1 porcję x 28 g.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

DLACZEGO WARTO?

OPAKOWANIA